top
logo

>> Hírdetmény <<


Kezdőlap
Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara
PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Kamarai Tagok, Szakmagyakorlók!

A Magyar Mérnöki Kamara Küldöttgyűlése 2022. november 25. napján meghatározta a 2023. évre fizetendő kamarai tagdíjak/nyilvántartási díjak összegét.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2023. évi tagdíjat/nyilvántartási díjat 2023. március 31. napjáig kell egy összegben megfizetni.

A díjbekérők megküldése folyamatban van az Önök által megadott/regisztrált e-mail címekre.
Kérjük, hogy amennyiben személyes, illetve egyéb adataikban, munkáltatójuk, egyéni vállalkozásuk adataiban bármilyen változás következett be, szíveskedjenek azt kamaránk részére jelezni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
Tájékoztatjuk, hogy a kamarai tag/szakmagyakorló kérelmére lehetőség van a tagsági jogviszony felfüggesztésére, valamint a szakmagyakorlási tevékenység szüneteltetésére, erre vonatkozó nyomtatványt a nyomtatványok menüpont alatt találnak. Kitöltést, aláírást követően kérjük, hogy a nyomtatványt mielőbb juttassák el részünkre a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.
Bármilyen kérdés, észrevétel esetén állunk szíves rendelkezésükre!
Tisztelettel: Molnárné dr. Bóta Alexandra titkár

Képernyőkép 2023-01-19 113342

Képernyőkép 2023-01-19 113318

 

>> Díjak 2023 <<

 
PDF Nyomtatás E-mail

Évzárás a Bács-Kiskun megyei Tűzvédelmi Szakcsoportban

Három eseménnyel zárta 2022-t a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja.

November végén tűzteherre méretezés témakörében tartottak szakmai napot az Építési, Tartószerkezeti Szakcsoporttal és a tűzvédelmi hatóság képviselőivel. Először a szakcsoportok vezetői, Helfrich Salamon és Gyapjas János ismertették a helyi tapasztalatokat. Majd Dr. Majorosné Dr. habil. Lublóy Éva Dsc tartott gyakorlati tapasztalatokon alapuló, részletes előadást az Eurocode alapú tűzteherre méretezésről és a tűz által károsított épületszerkezetek vizsgálatának tapasztalatairól. A szakmai napot konzultáció zárta, amelyen online és a helyszínen mintegy 40 fő vett részt.

Szintén november végén a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozata régiós fórumot tartott Kecskeméten tűzvédelmi tervezőknek. A Tagozat elnöksége nagyon fontosnak tartja a Tagsággal történő aktív kommunikációt és tapasztalatcserét. A fórumon Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei kollégák vettek részt, mintegy húszan.
Elsőként a házigazda Bács-Kiskun megyei szakcsoport vezetője, Gyapjas János tartott előadást a helyi működési, együttműködési tapasztalatokról, sajátosságokról. Majd a Tagozat elnöke, Decsi György beszélt a Tűzvédelmi Tagozatot, szakmagyakorlást érintő aktualitásokról.
Ezt aktív tapasztalatcsere követte. A kollégák különösen a következő témákat érintették: tartószerkezetek tűzteherre méretezése; gépjármű és villamos tűzesetek tapasztalatai, megelőzési lehetőségei; együttműködés a szakágakkal és a hatósággal.

A Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara december 16-án tartotta hagyományos évzáró szakmai napját, amelyen több, mint húsz kolléga vett részt.
A program 2022 értékelésével és a jövő évi tervek megvitatásával kezdődött. Ezt követően Fekete Dezső és Mészáros Gábor tűzvédelmi mérnökök tartottak előadást az építési kivitelezést érintő tűzvédelmi koordinátori gyakorlati tapasztalatairól, amit interaktív konzultáció követetett.

Gyapjas János szakcsoportvezető

img 20221216 175933

 
évzáró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkmmk   
2022. december 22. csütörtök, 08:28

A Bács – Kiskun Megyei Mérnöki Kamara évzáró ünnepsége – 2022.12.15.

Kamaránk 2022. december 15. napján tartotta évzáró ünnepségét a Bács – Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Az idei év legfontosabb történéseiről, főbb rendezvényeinkről, a kamarai élet aktualitásairól Abonyi Csaba elnök úr adott tájékoztatást, majd ezt követően felkérésünknek eleget téve Wéber László, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségének tagja, okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens kiemelkedően színvonalas előadást tartott „Az építési piac jellemzőiről 2021-2022." címmel. A programot pezsgős koccintással és állófogadással zártuk.

IMG 5674

IMG 5677

IMG 5688

Módosítás dátuma: 2022. december 22. csütörtök, 08:34
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 45

badogos segedlet banner

Statisztika

Tagok : 112
Tartalom : 410
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 357431

 

 

 

IN MEMORIAM 

 

Kerekes István

gépészmérnök

1952 – 2023

 

 

A KÖZBESZERZÉSEK MÉRNÖKI SZEMMEL
2022. NOVEMBER 11.

közbeszerzés2022nov11


bottom

Támogatja a Joomla!. Designed by: ThemZa tutorials ntchosting Valid XHTML and CSS.